BRANDWEERKLEDING WASSEN

Het onderhoud van brandweerkleding dient met grote zorg te gebeuren. Brandweerkleding wassen doe je het best met onze industriële wasmachines. Drogen kan ideaal in onze industriële droogkasten. Lees er alles over op deze pagina of contacteer ons.

Bij het blussen van een brand worden brandweerlieden blootgesteld aan schadelijke stoffen, onder andere rook en roet. Uit recent onderzoek is gebleken dat deze nadeliger zijn voor de gezondheid dan eerder werd gedacht. Daarom is een landelijke handreiking Schoon Werken gelanceerd: een programma dat zich inzet om bewuster om te gaan met de eigen veiligheid en die van collega’s en naasten. Met eenvoudige maatregelen, zoals het wassen van de hangen en het schoon houden van kleding, valt al veel te bereiken.

In de landelijke handreiking staan kaders en adviezen om schoner te werken. Een specialistische reiniging van brandweerkleding maakt daarvan deel uit. Denk aan regels ten aanzien van het sorteren van gedragen kleding, het wasproces en de droogbehandeling.

Laundry BV, als leverancier van meerdere brandweerkorpsen, heeft zich verdiept in het Schoon Werken en de consequenties van de handreiking voor het reinigen van brandweerkleding. We menen dan ook de ideale partner te zijn om u hierbij te ondersteunen. Contacteer ons vandaag nog en laat u vrijblijvend informeren door onze experten.

Brandweerkleding reinigen 

Het wassen en drogen van brandweerkleding maakt een zeer belangrijk deel uit van de goede werking van een brandweerkorps. Bij het blussen van een brand worden brandweerlieden blootgesteld aan schadelijke stoffen, waaronder rook en roet.

Uit recent onderzoek is gebleken dat deze nadeliger zijn voor de gezondheid dan eerder werd gedacht. Daarom is de handreiking Schoon Werken gelanceerd: een programma dat bewuster wil omgaan met de eigen veiligheid en die van collega’s en naasten. Met eenvoudige maatregelen, zoals handen wassen en kleding schoonhouden, valt al veel te bereiken.

Handreiking Schoon Werken

In de landelijke handreiking staan kaders en adviezen om schoner te werken. Een specialistische reiniging van brandweerkleding maakt daar een belangrijk deel van uit. Denk aan regels ten aanzien van het sorteren van gedragen kleding, het wasproces en de droogbehandeling.

Laundry BV, als verdeler van toestellen aan meerdere brandweerkorpsen, heeft zich verdiept in het Schoon Werken en de consequenties van de handreiking voor het reinigen van brandweerkleding. We zijn dan ook van mening dat we u het best kunnen adviseren. Doe beroep op onze opgebouwde expertise en neem contact op. We helpen u graag verder. 

Laundry BV: uw partner voor het industrieel reinigen 

Voor het industrieel wassen van brandweerkleding, raden we aan een kijkje te nemen naar onze IY-lijn van IPSO industriële wasmachines. Daar bestaan verschillende formaten in, afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed die u moet verwerken. Onze verkopers kunnen u hier uiteraard bij adviseren. Voor het drogen van de brandweerkleding, hebben we industriëme droogkasten die de pakken verticaal kunnen drogen. Afhankelijk van uw noden, bestaan ook hier kleinere en grotere droogkasten.

Laundry B.V. bestaat uit een team van gemotiveerde verkopers die graag voor u tijd maken om te luisteren naar wat u nodig hebt. Hun expertise zorgt ervoor dat ze een voorstel op maat kunnen doen en u optimaal kunnen adviseren. Volledig vrijblijvend stellen we een offerte op met alle nodige uitleg zodat u de juiste keuze kan maken. Wilt u meer weten? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen u graag verder.

Ons aanbod

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie of contacteer ons vrijblijvend.