Contact us

Mondmaskers wassen

Het nieuwe normaal.

Het covid-19 virus heeft de ganse wereld in z’n greep. Elk land heeft zijn eigen specifieke maatregelen tegen dit virus. Het advies om mondmaskers te dragen, zien we in zo goed als elk land terugkeren. Wereldwijd zijn er grote tekorten aan mondmaskers en daarom zijn tal van naaisters, vrijwilligers, … aan het werk gegaan om zelf stoffen mondmaskers te maken voor zichzelf en voor de bevolking. Het dragen van deze stoffen mondmaskers introduceert een nieuwe manier van samenleven.

Een stoffen mondmasker mag je de hele dag dragen zolang deze niet vuil of nat wordt. Op het einde van de dag is het echter wel belangrijk je stoffen mondmasker te wassen zodat bacteriën en virussen zich niet gaan nestelen in jouw masker.

Om je stoffen mondmaskers schoon en veilig te houden dien je deze een halfuur te wassen op 60 graden. Het wassen van je mondmaskers zorgt ervoor dat het virus en eventuele andere bacteriën gedood worden. Tip: schud je mondmasker niet uit vooraleer je deze in de wasmachine steekt, dit vermijdt de verspreiding van het virus in de ruimte.

Het wassen van stoffen mondmaskers in combinatie met een, door de overheid, goedgekeurd desinfectieproduct wordt in professionele omgevingen zeker aangeraden. Het is van belang dat het mondmasker correct gewassen wordt met de juiste hoeveelheid wasmiddel, op de juiste temperatuur en met de juiste tijd zodoende je medewerkers 100% te beschermen maar ook je mondmaskers een lange levensduur te geven. Was ’goed’!

Een oplossing op jouw probleem vinden? Daar zijn we voor.