Wat is het verschil tussen een huishoudelijke wasmachine en een professionele wasmachine

Lees hier meer over de verschillen
Neem vrijblijvend contact met ons op

Wat is het verschil?

In een professionele setting wordt nog al te vaak een huishoudelijke wasmachine gekocht. In de meeste gevallen is die echter niet gemaakt om grote hoeveelheden was aan te kunnen, en al zeker niet dagelijks. Je gaat dan beter voor een professionele wasmachine. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een huishoudelijke en professionele wasmachine?

Veelvuldig gebruik
Een professionele wasmachine is door zijn robuuste bouw en sterke onderdelen in staat om veelvuldig gebruikt te worden.

Langere levensduur
Een professionele wasmachine heeft een langere levensduur dan een huishoudmachine. Gemiddeld houdt een huishoudwasmachine het ongeveer 5.000 draaiuren vol, een professionele wasmachine kan tot wel 20.000 draaiuren aan.

Minder slijtage aan textiel
Professionele toestellen zijn uitgerust met speciale trommels die de slijtage op je linnen zo minimaal mogelijk houden.

Kortere was- en droogtijden
Wanneer je wast op 60 graden duurt de gemiddelde wascyclus zo’n 120 minuten bij een huishoudelijke wasmachine. Bij een professionele wasmachine wordt die wascyclus ingekort tot ongeveer 50 minuten.

Meer wascapaciteit
Een gezin van 4 personen heeft een wasmachine van gemiddeld 7 kg nodig. Als je dagelijks meer dan 1 of 2 keer moet wassen, heb je duidelijk meer laadvermogen nodig. Professionele wasmachines kunnen tot 14 kg aan. Je kan dus meer in één keer wassen, waardoor je in totaal minder verschillende wasbeurten nodig hebt.

Automatisch doseersysteem
Een professionele wasmachine kan je aansluiten op een automatisch doseersysteem voor chemicaliën. Bij het instellen van de wasprogramma’s kan geprogrammeerd worden op welk moment en in welke hoeveelheid de chemicaliën worden toegevoegd in het wasproces. Hierdoor wordt de was niet alleen gewassen, maar ook écht gereinigd.

Boek de LDL wasaudit
Conclusie? Een professionele wasmachine gaat tot 4 keer langer mee dan een huishoudelijk toestel. De wascycli zijn korter, het textiel vertoont minder slijtage en je kan meer in één keer wassen. Heb je een kapperszaak, restaurant, schoonheidsinstituut, verzorgingstehuis…? Boek onze wasaudit. Samen gaan we op zoek naar de juiste professionele wasmachine.

Huishoud vs. professioneel

Huishoud

Automatische zeepdosering niet mogelijk, alleen monofasig, alleen koudwater aansluiting, levensduur : 4.000 cycli

Professioneel

Automatische zeepdosering mogelijk, uitgestelde start, krachtstroomaansluiting mogelijk, koud- warm water aansluitmogelijkheid, draai richting van de deur aan te passen, levensduur : 20.000 cycli, snelle was- en droogtijden, langere levensduur van het gewassen textiel.