Contacteer ons

Brandweer

Jullie redden levens, LDL de was

Wanneer u op zoek bent naar mogelijkheden om het wasgoed voor uw brandweerkazerne optimaal proper en droog te krijgen, bent u aan het goede adres. LDL is een aanbieder van totaaloplossingen voor het reinigen van brandweerpakken en de complete persoonlijke beschermingsmiddelen alsook de SCBA ( self-contained breathing apparatus). De vuurwerende pakken kunnen perfect gereinigd worden in de machines die wij aanbieden. Het reinigen moet vaak snel, maar toch erg grondig gebeuren, dit is perfect mogelijk met onze oplossingen. Brandweermannen worden blootgesteld aan carcinogene stoffen, schadelijke chemicaliën en gecontamineerd bloed. Om de gezondheid van uw korps te verzekeren is een gepaste professionele reiniging van uw uitrusting van uiterste belang.

LDL to the rescue

Brandweerpakken is textiel dat niet in een droger mag, maar ook hier heeft LDL de geschikte oplossing voor. Een statische droogkast is speciaal ontworpen om brandweerkledij te drogen door middel van een efficiënt en zacht droogproces. De pakken worden hangend gedroogd. In het kleinste model is er plaats voor zes volledige dienstuitrustingen. Het systeem droogt zowel de pakken aan de buitenkant als aan de binnenkant. Ook handschoenen en laarzen kunnen in deze kast gedroogd worden. Zo kan het korps snel weer ter hulp schieten.

Reflecterende banden

Het reinigen van brandweerpakken moet conform gebeuren volgens strikte richtlijnen zodat de kledij waterdicht blijft, de reflecterende banden zichtbaar blijven en toch grondig gereinigd wordt. Door verkeerd reinigen kunnen de reflecterende gecoate stroken beschadigd worden. De coating kan loskomen of scheurtjes vertonen. De reflectie zal dus onderbroken worden en de kledij wordt onbruikbaar. Een correcte reiniging van de kledij is dus niet onbelangrijk. Door gebruik te maken van een statische droger kan dergelijke schade vermeden worden. De kledij wordt zacht, maar toch op een relatief korte tijd gedroogd.

MEER INFO?