Mondmaskers wassen

Het covid-19 virus heeft de hele wereld in z’n greep
Neem vrijblijvend contact met ons op

Het nieuwe normaal

Het covid-19 virus heeft de hele wereld in z’n greep. Elk land heeft zijn eigen specifieke maatregelen tegen dit virus. Het advies om mondmaskers te dragen, zien wij in zo goed als elk land terugkeren. Wereldwijd zijn er grote tekorten aan mondmaskers en daarom zijn tal van naaisters, vrijwilligers, e.d. aan het werk gegaan om zelf stoffen mondmaskers te maken voor zichzelf en voor de bevolking. Het dragen van deze stoffen mondmaskers introduceert een nieuwe manier van samenleven.

Een stoffen mondmasker mag u de hele dag dragen zolang deze niet vuil of nat wordt. Aan het einde van de dag is het echter wel belangrijk uw stoffen mondmasker te wassen zodat bacteriën en virussen zich niet gaan nestelen in jouw masker.

Houdt uw stoffen mondmaskers schoon en veilig

Om uw stoffen mondmaskers schoon en veilig te houden dient u deze een halfuur te wassen op 60 graden. Het wassen van uw mondmaskers zorgt ervoor dat het virus en eventuele andere bacteriën gedood worden. Tip: schud de mondmasker niet uit voordat deze in de wasmachine wordt gedaan, dit vermijdt de verspreiding van het virus in de ruimte.

Het wassen van stoffen mondmaskers in combinatie met een, door de overheid, goedgekeurd desinfectieproduct wordt in professionele omgevingen zeker aangeraden. Het is van belang dat de mondmaskers correct gewassen worden met de juiste hoeveelheid wasmiddel, op de juiste temperatuur en met de juiste tijd zodat u medewerkers 100% beschermt en tevens de mondmaskers een lange levensduur geeft. Oftewel: Was ’goed’!

Huishoud vs. professioneel

Huishoud

Automatische zeepdosering niet mogelijk, alleen monofasig, alleen koudwater aansluiting, levensduur : 4.000 cycli

Professioneel

Automatische zeepdosering mogelijk, uitgestelde start, krachtstroomaansluiting mogelijk, koud- warm water aansluitmogelijkheid, draai richting van de deur aan te passen, levensduur : 20.000 cycli, snelle was- en droogtijden, langere levensduur van het gewassen textiel.